
Takushi Sushi
Trzynaście lat pracy naszego Szefa Kuchni w restauracjach sushi, a w tym dziesięć pod szyldem Takushi Sushi skłoniło do szczególnych refleksji i inspiruje do dalszego działania oraz realizacji nowych celów.
W 2020 roku wprowadziliśmy do karty ramen i rozszerzyliśmy nazwę na Takushi Ramen & Sushi.
W przeciwieństwie do poprzedniej lokalizacji postanowiliśmy stworzyć miejsce z dala od zgiełku miasta w cichej i spokojnej okolicy LSM. To miejsce, to restauracja rodzinna, niezobowiązująca, tchnięta zarówno japońską tradycją i lekką nutą nowoczesności dla wszystkich gości, ceniących sobie dobrą kuchnię i rodzinną atmosferę.
Sekretem są świeże ryby i owoce morza, autorskie kompozycje naszych Szefów Kuchni, którzy chcą jak najwierniej oddać smak Dalekiego Wschodu.
Restauracja zlokalizowana jest na pierwszym piętrze budynku przy ul. Pana Balcera 6A.
Zapraszamy Was z całym zespołem do restauracji sushi i ramenbaru, w której panuje nieformalna atmosfera, a jej wnętrze jest ciepłe i przytulne.
Poznaj nasz Zespół

Krystian
Sous Chef Sushi
Poznajcie Krystiana, Krystian jest z naszą rodziną od samego początku, tj. od 2011 roku. Jego wyuczony zawód to technik mechanik.„Los sprawił, że zostałem Sushi Szefem. Z każdym rokiem zdobywając wiedzę i tajniki sushi czułem, że będzie to nie tylko moja praca, a również pasja, której chcę poświęcić czas na naukę w byciu coraz lepszym” – jak sam mówi. Bardzo ceni tradycyjny kunszt przygotowania sushi. Swoje umiejętności rozwijał pod okiem Grzegorza i Alon Than’a. W Takushi cenimy Krystiana za precyzyjność na najwyższym poziomie. Jest autorytetem dla naszych młodszych sushi masterów, którzy pod jego okiem doskonalą swoje umiejętności.Krystian poza Takushi Ramen & Sushi pasjinuje się piłką nożną i boksem.

Przemek
Sous Chef Ramen & Sushi
Poznajcie Przemka, Przemek dołączył do naszej rodziny w 2018 roku. Do Lublina przyjechał z niewielkiej miejscowości pod Radomiem.Po skończeniu technikum gastronomicznego swoich sił próbował w robieniu pizzy, ale po paru dniach stwierdził, że to dla niego i postanowił spróbować robić sushi i nasza współpraca trwa do dziś.Przemek jest jedną z najbardziej pracowitych osób w naszej rodzinie. W pracy jest bardzo dokładny, precyzyjny i ambitny. Przez lata spędzone u nas poznał, z czym się wiążę praca na stanowisku kucharza sushi jak również ramen.Prywatnie jego pasją jest piłka nożna i gotowanie. Cenimy Przemka za jego nienaganne podejście do pracy i szczerość.

Luiza
Chef
Poznajcie Luizę, „Ciocia Lui” dołączyła do naszej rodziny w 2018 roku. Osobiście lubi gotowanie i wypiekanie ciast.Wybrała kuchnię japońską trochę przez przypadek. W Takushi Ramen & Sushi dostała skrzydeł, gdzie pod okiem naszych szefów kuchni ma możliwość rozwoju swoich umiejętności. Tempura i tamago to jej specjalność.W wolnej chwili lubi oglądać polskie seriale. Luizę wszyscy lubimy za to, że jest ciepłą i wrażliwą osobą.