fbpx
Grzegorz Sushi Chef

Grzegorz

Head Chef Ramen & Sushi
Poznajcie Grzegorza, swój rozdział życia związany z gastronomią zaczynał od stanowisk: dostawcy poprzez zmywak, aż do Szefa Kuchni. Z sushi związany jest od 13 lat, swoją przygodę z kuchnią japońską zaczął w jednej z warszawskich restauracji.Przez kolejne lata rozwijał swoją wiedzę ucząc się od samych mistrzów sushi jak również mistrzów ramen, m.in. Alon Than’a, Hirotoshi Ogawy, Ramen Propagandy – Mateusza Bryla.Zbudował od podstaw jedno z dobrze znanych miejsc na gastronomicznej mapie Lublina, właśnie Takushi Ramen & Sushi. Swoją wiedzę przekazał wielu osobom, które aktualnie pracują w sushi barach w innych miastach, jak również w Lublinie. Najlepsi z nich postanowili zostać w jego zespole i dalej rozwijać swoje umiejętności.Grzegorz jako nieliczna osoba na świecie jest posiadaczem ostatniego stopnia uczniowskiego wydanego przez ambasadę Japonii potwierdzonego certyfikatem AJSA. Po tym wyróżnieniu chciał przystąpić do egzaminu na czarny pas, ale niestety jak wszyscy wiemy pandemia pokrzyżowała plany wielu osobom, ale nasz Head Chef nie poddaje się i czeka na najbliższą okazję, żeby móc przystąpić do tego egzaminu. Stay tuned :)!
Log In